Wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » HUANG XIAO3
HUANG XIAO

HUANG XIAO

HUANG XIAO
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność:Dostępny

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:List Polecony Ekonomiczny (Poczt Polska) - do 350g Brutto - 5,60 zł
List Polecony Priorytetowy (Poczta Polska) - do 350g Brutto - 6,90 zł
Kurier Pocztex48 - 12,90 zł
InPost Paczkomaty24 - 10,00 zł
Kurier Inpost - 10,00 zł
Kurier Pocztex48 Pobraniowy - 14,50 zł
Kurier Pobraniowy Inpost - 13,00 zł
Przesyła poza granice Polski. - 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 11,30 zł

Wybierz wielkość opakowania:

Cena: 7,49 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 8 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (1)
Jedna z lepszych chińskich żółtych herbat znana od czasów dynastii Ming i Qing. Od lat 70 XX wieku, kiedy receptura została odkryta na nowo, wygrywa wiele konkursów dotyczących jakości herbaty, jak np. China's Tea Cup w 1999 roku. W zapachu jest wyraźnie orzechowa, w smaku delikatna niczym zabarwiona aromatem herbata biała, bez cienia goryczki. W kolorze przypomina bardziej herbatę zieloną (słomkowa), a susz mimo że prawie czarny przed zaparzeniem, po rozwinięciu ma delikatnie zielony kolor. Śmiało można ją zaliczyć do herbaty plasującej się pomiędzy Huang Da Cha a Yellow Tea Kekecha i mimo wysokiej ceny jest pozycją którą trzeba poznać, zresztą tak jak i pozostałe żółte herbaty. Jest bardzo wydajna (można ją zaparzać trzykrotnie). Zdecydowanie polecam.
 
  • Sposób Parzenia: Herbatę zalewamy wodą o temperaturze około 80 stop. Celsjusza i parzymy 3-4 minuty. Według przepisu na 1 filiżankę (150 ml.) używa się 1 łyżeczkę suszu, na szklankę, 2 łyżeczki.
  • Ważne: Jest to obowiązkowa propozycja dla każdego kto chce poznać smak każdego gatunku herbaty. Delikatniejsza od Huang Da Cha i smaczniejsza od Yellow Tea Kekecha. Można ją parzyć 2-3 krotnie. Polecam!!
  • Składniki: Yellow Huang Xiao Tea
  • Kraj pochodzenia: Chiny.
Autor recenzji: SebastianOcena produktu: Ocena produktu 5/5Data napisania recenzji: 04-11-2017
Typowa żółta, po prostu klasyk, obowiązkowa pozycja na półce każdego poważnego herbaciarza ;) Smak nieco dymny, znacznie cięższy od zielonej czy białej.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 25 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz recenzję
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Copyright © Alchemia Smaków - Wszelkie prawa zastrzeżone / Realizacja: TechnikaReklamy.pl