Wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » Dodatki2 » KSYLITOL FIŃSKI DANISCO CUKIER BRZOZOWY
Kontakt
  • Alchemia Smaków
    Olga Mroczek-Kurzawa
    Tymbark 655, 34-650 Tymbark
    Małopolska
    NIP: 6443221157
  • E-mail:sklep@alchemiasmakow.pl
  • Telefon+48 505 153 284
  • Godziny działania sklepuPn-Pt. od 9.00 do 18.00, w soboty od 10.00 do 14.00
KSYLITOL FIŃSKI DANISCO CUKIER BRZOZOWY

Ksylitol fiński danisco cukier brzozowy

Dostępność:Dostępny

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczkomaty InPost 24/7 - 13,00 zł
Kurier Inpost - 13,00 zł
Kurier Pobraniowy Inpost - 15,00 zł
List Polecony (Poczta Polska) - do 800g Brutto - 8,00 zł
Kurier Pocztex 48 (Poczta Polska) - 13,00 zł
Kurier Pocztex 48 Pobranie (Poczta Polska) - 14,50 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 11,30 zł
Przesyła poza granice Polski. - 0,00 zł

Wybierz wielkość opakowania:

Cena: 9,49 zł

Produkt chwilowo niedostępny w sprzedaży

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 10 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Ksylitol, nazywany również „cukrem brzozowym” to naturalna substancja słodząca pozyskiwana z brzozy. Jest on równie słodki jak cukier, jednak ma o 40% mniej kalorii. Dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu polecany jest diabetykom, jako alternatywa zwykłego cukru. Pod tym linkiem znajduje się karta produktu (specyfikacja techniczna): Specyfikacja-Xylitol Danisco - Finlandia Ksylitol jest białą krystaliczną substancją, która wygląda i smakuje jak cukier. Można go znaleźć w owocach, warzywach i grzybach, jednak na skalę przemysłową ksylitol pozyskiwany jest głównie z brzozy. Ksylitol stosujemy w taki sam sposób jak zwykły cukier. Zakres temperatur w jakich można stosować jest bardzo szeroki - gotowanie, pieczenie, mrożenie, tak więc używając ksylitolu możemy piec ciasta, ciasteczka, robić desery, lody itp.
 
  • Ważne: Nie należy ksylitolu spożywać w zbyt dużych ilościach – bezpieczna dawka to 3 łyżeczki dziennie (ok. 15g – fińscy naukowcy dopuszczają do spożywania do 40g dziennie). Ksylitol należy wprowadzać stopniowo, ponieważ nagłe przyjęcie dopuszczalnej ilości może wywołać biegunkę – jest to konieczne ze względu na potrzebę przystosowania się układu pokarmowego do wytwarzania odpowiedniej ilości enzymu trawiącego ksylitol. Dzieciom do 3-go roku życia, ze względu na niedojrzałość układu trawiennego, nie należy podawać ksylitolu.
  • Kraj Pochodzenia : Finlandia
  • Składniki: Cukier Brzozowy 100%

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 25 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Copyright © Alchemia Smaków - Wszelkie prawa zastrzeżone / Realizacja: TechnikaReklamy.pl