Wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Herbaty » Herbata Czerwona Pu-erh Kombucha
Kontakt
  • Tea&Me
    Olga Mroczek-Kurzawa
    Tymbark 655, 34-650 Tymbark
    Małopolska
    NIP: 6443221157
  • E-mail:sklep@alchemiasmakow.pl
  • Telefon+48 505 153 284
  • Godziny działania sklepuPn-Pt. od 9.00 do 18.00, w soboty od 10.00 do 14.00
Herbata Czerwona Pu-erh Kombucha

Herbata Czerwona Pu-erh Kombucha

Dostępność:Niedostępny

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 0,00 zł

Wybierz wielkość opakowania:

Cena: 8,81 zł

Produkt chwilowo niedostępny w sprzedaży

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 9 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Tak Zapakujemy Ten Produkt:
  • Recenzje produktu (0)
Świetna jakościowo herbata Czerwona Pu-erh z dodatkiem suszonego i sproszkowanego grzyba herbacianego Kombucha, kawałkami limonki oraz aromatem cytrynowym. Herbata dzięki dodatkom ma delikatny wręcz aksamitny smak o lekkiej limonkowej nucie. Jest ciekawą propozycją ze względu na dodatek jakim jest kombucha. Herbaty czerwone powinny być pite bez dodatku cukru, jednak w tym przypadku słodząc herbatę można zaobserwować ciekawe zjawisko jakim jest zagęszczanie się napoju (jak bardzo rozrzedzony kisiel). Grzyb kombucha potrzebuje cukru by uruchomić proces fermentacji i wytworzyć kwas mlekowy. Informacja wyszperana w sieci: (Kwas mlekowy L(+) zawarty w napoju z Kombuchy posiada właściwości oczyszczające, detoksykacyjne i wzmacniające. Innymi produktami metabolizmu Kombuchy są: kwas octowy, kwas glukozy, kwas węglowy, witaminy B1, B2, B3, B6, B12 oraz enzymy). Zachęcam do poznania tego niezwykłego połączenia. Herbata o typowym mahoniowym kolorze, wyraźnym aromacie i delikatnym smaku limonkowym. Jest wyjątkowo aksamitna. Polecam.
 
  • Sposób Parzenia: Herbaty czerwone można parzyć na dwa sposoby. To indywidualnie trzeba znaleźć ten właściwy dla siebie.
  1. Na 1 filiżankę stosuje się 1 łyżeczkę, na szklankę - 2 łyżeczki suszu. Woda o temperaturze 96 stopni Celsjusza, a czas parzenia od 3 do 5 minut.
  2. Herbatę należy zalać wodą o temperaturze 96 stopni Celsjusza, po czym od razu wodę tę zlać. Tak przelany susz zalewamy ponownie wodą o tej samej temperaturze i parzymy od 3 do 5 minut.
  • Ważne: Herbaty czerwone można parzyć od 3 do 5 razy za każdym wydłużając czas. Pierwsze parzenie 3-4 minuty. Ta herbata zmienia walory smakowe po dodaniu cukru.
  • Składniki: Czerwona Pu-erg Medium, Kawałki Limonki, Suszony i Sproszkowany Grzyb Herbaciany Kombucha, Aromat Limonkowy.
  • Kraj produkcji: Polska.
  • Kraj pochodzenia herbaty: Chiny.
alt

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 25 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Copyright © Alchemia Smaków - Wszelkie prawa zastrzeżone / Realizacja: Cyber-SHOP.dev
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu