Wyszukiwanie zaawansowane
» » PU-ERH KOMBUCHA
PU-ERH KOMBUCHA

PU-ERH KOMBUCHA

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 5,59 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:List Polecony Ekonomiczny (Poczt Polska) - do 350g - 5,59 zł
List Polecony Priorytetowy (Poczta Polska) - do 450g - 6,99 zł
Kurier Pocztex48 - 9,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 9,10 zł
Kurier Pocztex24 - 15,00 zł
Kurier Pocztex48 Pobraniowy - 12,00 zł
Kurier Pobraniowy Pocztex24 - 18,00 zł

Wybierz wielkość opakowania:

Cena: 7,99 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 8 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Świetna jakościowo herbata Czerwona Pu-erh Medium (kilkuletnia) z dodatkiem grzyba herbacianego Kombucha, kawałkami limonki oraz aromatem cytrynowym. Herbata dzięki dodatkom ma delikatny wręcz aksamitny smak o lekkiej limonkowej nucie. Jest ciekawą propozycją ze względu na dodatek jakim jest kombucha. Herbaty czerwone powinny być pite bez dodatku cukru, jednak w tym przypadku słodząc herbatę można zaobserwować ciekawe zjawisko jakim jest zagęszczanie się napoju (jak bardzo rozrzedzony kisiel). Grzyb kombucha potrzebuje cukru by uruchomić proces fermentacji i wytworzyć kwas mlekowy. Informacja wyszperana w sieci: (Kwas mlekowy L(+) zawarty w napoju z Kombuchy posiada właściwości oczyszczające, detoksykacyjne i wzmacniające. Innymi produktami metabolizmu Kombuchy są: kwas octowy, kwas glukozy, kwas węglowy, witaminy B1, B2, B3, B6, B12 oraz enzymy). Zachęcam do poznania tego niezwykłego połączenia. Herbata o typowym mahoniowym kolorze, wyraźnym aromacie i delikatnym smaku limonkowym. Jest wyjątkowo aksamitna. Polecam.
 
  • Sposób Parzenia: Herbaty czerwone można parzyć na dwa sposoby. To indywidualnie trzeba znaleźć ten właściwy dla siebie.
  1. Na 1 filiżankę stosuje się 1 łyżeczkę, na szklankę - 2 łyżeczki suszu. Woda o temperaturze 96 stopni Celsjusza, a czas parzenia od 3 do 5 minut.
  2. Herbatę należy zalać wodą o temperaturze 96 stopni Celsjusza, po czym od razu wodę tę zlać. Tak przelany susz zalewamy ponownie wodą o tej samej temperaturze i parzymy od 3 do 5 minut.
  • Ważne: Herbaty czerwone można parzyć od 3 do 5 razy za każdym wydłużając czas. Pierwsze parzenie 3-4 minuty. Ta herbata zmienia walory smakowe po dodaniu cukru.
  • Składniki: Czerwona Pu-erg Medium, Kawałki Limonki, Grzyb Herbaciany Kombucha, Aromat Limonkowy.
  • Kraj produkcji: Polska.
  • Kraj pochodzenia herbaty: Chiny.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 25 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz recenzję
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Copyright © Alchemia Smaków - Wszelkie prawa zastrzeżone / Realizacja: TechnikaReklamy.pl