Wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » GYOKURO YUTAKA ORGANIC3
GYOKURO YUTAKA ORGANIC

GYOKURO YUTAKA ORGANIC

Dostępność:Dostępny

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:List Polecony Ekonomiczny (Poczt Polska) - do 350g Brutto - 5,60 zł
List Polecony Priorytetowy (Poczta Polska) - do 350g Brutto - 6,90 zł
Kurier Pocztex48 - 12,90 zł
InPost Paczkomaty24 - 10,00 zł
Kurier Inpost - 10,00 zł
Kurier Pocztex48 Pobraniowy - 14,50 zł
Kurier Pobraniowy Inpost - 13,00 zł
Przesyła poza granice Polski. - 0,00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 11,30 zł

Wybierz wielkość opakowania:

Cena: 28,49 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 29 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Gyokuro (po japońsku玉露, oznacza "Szlachetne Krople Rosy") to herbata najwyższej jakości, uważana za najlepszą zieloną herbatę na świecie. Tylko najwyższe gatunkowo liście krzewu herbacianego rosną na najlepszej powulkanicznej japońskiej glebie. Wytwarzana według kosztownej, ale niepowtarzalnej receptury. Aby słońce nie niszczyło garbników i teiny, w momencie zawiązywania pączków, cała plantacja zostaje przykryta na dwadzieścia dni matami bambusowymi, trzcinowymi lub płachtami z materiału. Przytłumione światło sprawia, że maleńkie listki mają większą zawartość chlorofilu (co nadaje im ciemniejszą barwę niż normalnie) oraz niższą zawartość taniny (dzięki czemu herbata zyskuje słodszy, subtelniejszy smak, pozbawiony niemal zupełnie goryczki). Podczas zbiorów zrywane są jedynie najdelikatniejsze, najświeższe listki, ręcznie lub przy użyciu nożyc automatycznych. Liście przewozi się jak najszybciej do fabryki, gdzie poddawane są działaniu pary wodnej przez około 30 sekund, w celu utrwalenia zapachu i smaku oraz zatrzymania fermentacji. Dalej przedmuchuje się je gorącym powietrzem, po czym są prasowane i suszone do chwili, gdy zostanie już tylko 30% pierwotnej wody. Kilkakrotne zwijanie nadaje liściom kształt cienkich, ciemnozielonych igieł. Na koniec sortuje się je, aby usunąć ewentualne łodyżki i stare liście, po czym suszy ponownie. Herbata wyśmienicie nadaje się do picia na specjalne okazje jako oczyszczający, orzeźwiający i dodający energii napój. Zielona japońska herbata stymuluje pracę mózgu i układu nerwowego. W japońskiej tradycji jest zarezerwowana wyłącznie dla znakomitych gości.

 
  • Liście: mają kształt ciemnozielonych igiełek. Podczas zbiorów zrywane są jedynie najdelikatniejsze, najświeższe listki.
  • Aromat i Smak: Świeży, kwiatowy z lekko słodkawym posmakiem. Ma mocniejszy, bogatszy i mniej gorzki smak niż Sencha. Wyczuwalny smak umami (uznawany za piąty smak, odpowiedzialny za wykrywanie białka-aminokwasu kwasu glutaminowego).
  • Kolor Naparu: Szmaragdowy.
  • Sposób Parzenia: Jest to herbata, którą należy przygotowywać w wyjątkowy sposób. Do zaparzenia 1 filiżanki (150ml.) należy użyć 2x więcej suszu niż do większości herbat, bo około 2 łyżeczek. Temperatura wody nie może przekroczyć 60 stopni Celsjusza. Czas parzenia - do 4 minut. Herbatę tą można parzyć dwu a nawet trzykrotnie.
  • Składniki: Herbata Zielona.
  • Kraj Pochodzenia: Japonia, prefektura Kagoshima (południowa część wyspy Kiusiu).

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 25 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz recenzję
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Copyright © Alchemia Smaków - Wszelkie prawa zastrzeżone / Realizacja: TechnikaReklamy.pl