To one wydobywają smak potraw i nadają im cudownego, głębokiego zapachu. Przyprawy i zioła, jednorodne jak i w mieszankach, mogą zamienić każde danie w wyjątkowy przysmak. Nie trzeba przekonywać o tym chociażby zwolenników aromatycznej kuchni indyjskiej, którzy doskonale wiedzą, jak szkarłatny szafran, złoty imbir, zielona kolendra czy czerwona papryka słodka odmieniają i wzbogacają smak ryżu, mięs czy curry. Ale zaletami cynamonu, pokrzywy czy mirtu cytrynowego mogą się Państwo cieszyć, gotując dania z dowolnego rejonu świata.
Znajdą Państwo u nas zarówno jednorodne przyprawy, jak i mieszanki ziół, skomponowane z myślą o konkretnych rodzajach mięs czy ryb. Do drobiu proponujemy na przykład wariant American Chicken, a dla zwolenników bardziej klasycznych rozwiązań: kompozycję 18 składników, które doskonale zastąpią sól i pieprz. Mamy rozwiązania do dań makaronowych, steków, zup czy sosów – z Alchemią Smaku odmienią Państwo swoją kuchnię!