Dostępność:Dostępny
Czas wysyłki:24 godziny
Koszt wysyłki:od 0,00 zł
Kupując ten produkt otrzymasz od nas 27 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.
Herbata PREMIUM z rejonów Kirishima w prefekturze Kagoshima.
Nazwa kabusecha pochodzi od japońskiego czasownika - „kabuseru“ - oznaczającego „przykrywanie“.
Sposób jej uprawy jest zbliżony do Senchy i Gyokuro. Krótko po pojawieniu się pączków, rośliny są zacieniane w 50% przez 10-14 dni, by ograniczyć dostęp światła. Zacienianie trwa jednak krócej niż podczas uprawy herbaty do produkcji Gyokuro.
Liście: mają kształt ciemnozielonych igiełek. Podczas zbiorów zrywane są jedynie najświeższe listki.
Aromat i smak: niezapomniany, świeży cytrynowy z lekką nutą śmietanki. Wyczuwalny smak umami (uznawany za piąty smak, odpowiedzialny za wykrywanie białka – aminokwasu - kwasu glutaminowego).
Kolor naparu: złoto-żółty.
Sposób Parzenia:
Składniki:
Kraj pochodzenia:
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 25 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.