Wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Herbaty » Pu-erh Premium 6-cio Letni Dongzhai
Kontakt
  • Tea&Me
    Olga Mroczek-Kurzawa
    Tymbark 655, 34-650 Tymbark
    Małopolska
    NIP: 6443221157
  • E-mail:sklep@alchemiasmakow.pl
  • Telefon+48 505 153 284
  • Godziny działania sklepuPn-Pt. od 9.00 do 18.00, w soboty od 10.00 do 14.00
Pu-erh Premium 6-cio Letni Dongzhai

Pu-erh Premium 6-cio Letni Dongzhai

Dostępność:Dostępny

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 0,00 zł

Wybierz wielkość opakowania:

Cena: 15,97 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 16 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Tak Zapakujemy Ten Produkt:
  • Recenzje produktu (0)
Doskonałej jakości Pu-Erh ze słynnego ogrodu herbacianego, niedaleko miasta Pu’er w południowo-wschodniej prowincji Yunnan w Chinach, leżakowany i dojrzewający przez 6 lat. Należy do rodzaju herbat nazywanych post-fermentowanymi, leżakowanymi. Liście poddane są procesowi tzw. fermentacji nieenzymatycznej zachodzącej w bardzo mocnym stopniu przy udziale specjalnych szczepów bakterii i mikroorganizmów. Napar ciemny, mocny, ziemisty w smaku, o intensywnym, niepowtarzalnym aromacie.

Herbaty uprawiane we wspomnianym ogrodzie są wolne od pestycydów, nawozów sztucznych i innych substancji chemicznych, dzięki czemu Dongzhai (jako jeden z niewielu herbacianych ogrodów w Chinach) uzyskał certyfikat czystości biologicznej "fairbiotea", który jest przyznawany przez niezależne ośrodki badawcze z Europy. "Fairbiotea" podlega europejskim regulacjom organicznych certyfikatów (zgodne z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 z dnia 28 czerwca 2007 r.) oraz amerykańskiemu NOP (Narodowy Organiczny Program).

 
  • Sposób Parzenia: Herbaty czerwone można parzyć na dwa sposoby. To indywidualnie trzeba znaleźć ten właściwy dla siebie. 1) Na 1 filiżankę stosuje się 1 łyżeczkę, na szklankę - 2 łyżeczki suszu. Woda o temperaturze 96 stopni Celsjusza, a czas parzenia od 3 do 5 minut. 2) Herbatę należy zalać wodą o temperaturze 96 stopni Celsjusza, po czym od razu wodę tę zlać. Tak przelany susz zalewamy ponownie wodą o tej samej temperaturze i parzymy od 3 do 5 minut.
  • Ważne: Herbaty czerwone można parzyć od 3 do 5 razy, za każdym wydłużając czas. Pierwsze parzenie 3-4 minuty.
  • Składniki: Czerwona herbata Puerh Premium Dongzhai Organic.
  • Kraj pochodzenia: Chiny.
alt

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 25 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Copyright © Alchemia Smaków - Wszelkie prawa zastrzeżone / Realizacja: Cyber-SHOP.dev
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu